Jacques van Ginneken: Wat ik met de stichting van de vrouwen van Nazareth bedoeld heb

Uit Digitaal Katholiek Erfgoedhuis

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 1: Regel 1:
== Toespraak van Jacques van Ginneken (1935) ==
== Toespraak van Jacques van Ginneken (1935) ==
-
Een toespraak van Jacques van Ginneken, oprichter van de Graalbeweging, voor de Vrouwen van Nazareth. De toespraak werd geregistreerd door de in 1935 opgerichte filmraad van de Graalbeweging.  Van Ginneken pleit hier voor ‘het gebruik van alle nieuwe uitvindingen en verkeersmiddelen’ om de boodschap van de Graalbeweging te verspreiden. Ook de film, weliswaar ‘gecorrigeerd en zonder dwaze excessen’, behoorde tot het repertoire.  
+
Een toespraak van Jacques van Ginneken, oprichter van de Graalbeweging, voor de Vrouwen van Nazareth. De toespraak werd geregistreerd door de in 1935 opgerichte filmraad van de Graalbeweging.  In de film pleit Van Ginneken voor ‘het gebruik van alle nieuwe uitvindingen en verkeersmiddelen’ om de boodschap van de Graalbeweging te verspreiden. Ook de film, weliswaar ‘gecorrigeerd en zonder dwaze excessen’, behoorde tot het repertoire.  
== Verwijzingen ==
== Verwijzingen ==

Huidige versie per 19 mei 2016 17:56

Toespraak van Jacques van Ginneken (1935)

Een toespraak van Jacques van Ginneken, oprichter van de Graalbeweging, voor de Vrouwen van Nazareth. De toespraak werd geregistreerd door de in 1935 opgerichte filmraad van de Graalbeweging. In de film pleit Van Ginneken voor ‘het gebruik van alle nieuwe uitvindingen en verkeersmiddelen’ om de boodschap van de Graalbeweging te verspreiden. Ook de film, weliswaar ‘gecorrigeerd en zonder dwaze excessen’, behoorde tot het repertoire.

Verwijzingen

Externe links

Katholiek Documentatie Centrum, collectie Beeld en Geluid

Persoonlijke instellingen