Hoofdpagina

Uit Digitaal Katholiek Erfgoedhuis

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 5: Regel 5:
'''Welkom op het Digitaal Katholiek Erfgoedhuis.'''
'''Welkom op het Digitaal Katholiek Erfgoedhuis.'''
   
   
-
Aan deze pagina wordt op dit moment gewerkt. Wil je weten welke informatie op het DKE te vinden is, kijk dan op de [[:Categorie:Alle categorieën| categorieënpagina]]. Op deze site komen de volgende onderwerpen aan bod:  
+
In het Digitaal Katholiek Erfgoedhuis (DKE) is de geschiedenis van katholieken in Nederland in de negentiende en twintigste eeuw te lezen en te bekijken. Het DKE is thematisch ingedeeld, hieronder is te zien welke thema's er in het DKE aan bod komen.  
 +
Mocht u vragen hebben over deze site of over de geschiedenis van het Nederlands katholicisme: info@nederlandskatholicisme.nl 
|}
|}

Versie op 2 jul 2010 09:10

Welkom op het Digitaal Katholiek Erfgoedhuis.

In het Digitaal Katholiek Erfgoedhuis (DKE) is de geschiedenis van katholieken in Nederland in de negentiende en twintigste eeuw te lezen en te bekijken. Het DKE is thematisch ingedeeld, hieronder is te zien welke thema's er in het DKE aan bod komen. Mocht u vragen hebben over deze site of over de geschiedenis van het Nederlands katholicisme: info@nederlandskatholicisme.nl


Leven van Alledag .

In deze vleugel van het DKE zijn de verschillende aspecten van het leven van een doorsnee katholiek te bekijken. Hoe leefden en leven ze? Hoe gaven en geven zij vorm aan katholiek-zijn? Welke gebruiken en rituelen zijn belangrijk voor hen?

Maatschappelijk Leven.

Vanaf de jaren twintig van de twintigste eeuw was het katholieke volksdeel het meest georganiseerde van Nederland. Vakbonden, voetbalverenigingen, scouting, voor nagenoeg iedere vorm van georganiseerd samenzijn was een katholieke variant.

Kunst.

Een overzicht van de katholieke beeldende kunst, literatuur, muziek en architectuur in Nederland vanaf begin negentiende eeuw.

Missie.

Jarenlang gold Nederland als Missieland bij uitstek.

Personen.

Een verzameling van katholieke prominenten van de afgelopen twee eeuwen.

Katholieken en anderen.

Katholieken leefden in Nederland samen met mensen met een andere geloofsovertuiging of geen geloofsovertuiging. Hoe keken zij tegen hen aan en hoe gingen zij met andersdenkenden om?.

Geschiedenis Nederlands katholicisme.

Een overzicht van de geschiedenis van katholieken in Nederland vanaf de reformatie.

Kerkorganisatie.

Artikelen over de structuur van de kerkorganisatie, orden en congregaties.

Persoonlijke instellingen