Bestand:Gofilex films.pdf

Uit Digitaal Katholiek Erfgoedhuis

(Verschil tussen bewerkingen)
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 1: Regel 1:
==Beschrijving==  
==Beschrijving==  
-
Een brochure waarin Gofilex (Goede Film Exploitatie) een selectie van films presenteert die zij distribueren aan katholieke verenigingen. De film ''Notre Dame de la Mouise'' (1939) is een van de twee katholieke films die met steun van Gofilex tot stand is gekomen. Gofilex verkreeg het alleenrecht op de distributie van de film ‘die in den vollen zin van het woord een Katholieke film kan genoemd worden’. Op 18 april 1940 vond in Den Haag de première plaats. Deze was, naar eigen zeggen, een ‘groot succes’ en de film zou zeker ‘een triumftocht door ons land hebben gemaakt’ als niet ‘op den avond van den in Roermond geprojecteerden galaavond’ de oorlog zou zijn uitgebroken.  
+
Een brochure waarin Gofilex (Goede Film Exploitatie) een selectie van films presenteert die zij distribueren aan katholieke verenigingen. De film ''Notre Dame de la Mouise'' (1939) is een van de twee katholieke films die met steun van Gofilex tot stand is gekomen. Gofilex verkreeg het alleenrecht op de distributie van deze film ‘die in den vollen zin van het woord een Katholieke film kan genoemd worden’. Op 18 april 1940 vond in Den Haag de première plaats. Deze was, naar eigen zeggen, een ‘groot succes’ en de film zou zeker ‘een triumftocht door ons land hebben gemaakt’ als niet ‘op den avond van den in Roermond geprojecteerden galaavond’ de oorlog zou zijn uitgebroken.  
'''Jaar: 1946 (bij benadering)'''  
'''Jaar: 1946 (bij benadering)'''  

Huidige versie per 19 mei 2016 18:00

Beschrijving

Een brochure waarin Gofilex (Goede Film Exploitatie) een selectie van films presenteert die zij distribueren aan katholieke verenigingen. De film Notre Dame de la Mouise (1939) is een van de twee katholieke films die met steun van Gofilex tot stand is gekomen. Gofilex verkreeg het alleenrecht op de distributie van deze film ‘die in den vollen zin van het woord een Katholieke film kan genoemd worden’. Op 18 april 1940 vond in Den Haag de première plaats. Deze was, naar eigen zeggen, een ‘groot succes’ en de film zou zeker ‘een triumftocht door ons land hebben gemaakt’ als niet ‘op den avond van den in Roermond geprojecteerden galaavond’ de oorlog zou zijn uitgebroken.

Jaar: 1946 (bij benadering)

Auteur: directeur van Gofilex

Herkomst: Katholiek Documentatie Centrum, collectie Druksels

Bestandsgeschiedenis

Klik op een datum/tijd om het bestand te zien zoals het destijds was.

(Nieuwste | Oudste) (50 nieuwere) (50 oudere) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.
Datum/tijdMiniatuurafbeeldingAfmetingenGebruikerOpmerking
huidige versie25 feb 2016 14:04Geen miniatuurafbeelding (1,28 MB)Anthony (Overleg | bijdragen) (==Beschrijving== Een brochure waarin Gofilex (Goede Film Exploitatie) een selectie van films presenteert die zij distribueren aan katholieke verenigingen. De film ''Notre Dame de la Mouise'' (1939) is een van de twee katholieke films die met steun van Go)
(Nieuwste | Oudste) (50 nieuwere) (50 oudere) (20 | 50 | 100 | 250 | 500) bekijken.

Geen enkele pagina gebruikt dit bestand.

Persoonlijke instellingen